Luxemburg rit september 2016

Luxemburg-rit 2016

Op 9, 10 en 11 september was het weer zover voor onze jaarlijkse weekend rit.
Deze keer georganiseerd door Peter en Marianne van Nieuwenhoven.

dsc04137

Peter en Marianne weten ons iedere keer weer te trakteren op een interessante rit door mooie landschappen en lekkere scheurweggetjes. Zo ook deze rit. Voor een goede start werd gezorgd met een gedegen ontbijt in het start Novotel te Maastricht dat tevens het start punt was voor de 15 equipes. Een zeer gedetailleerd routeboek werd uitgedeeld met de route in bolletje pijltje en een beschrijving van de bezienswaardigheden. Het weer was fantastisch en in de zonovergoten Ardennen had iedere TR rijder het vlug naar zijn zin.
Onze Zuiderburen zijn meesters in wegwerkzaamheden en het houden van puzzelritten want na twee bordjes deviation wordt er niets meer aangeven.
De Ardennen zijn niet alleen bekend door hun mooie landschap maar ook door de
Ardenne ham. Dus een bezoek aan een rokerij in Montenau had Peter ingepland en proeven van de Monteauer Schincken hoort er ook bij.
Geluncht werd er in Montenau waar we een Schinckeplatte verorberde.
De route voerde ons langs het drielanden punt België, Duitsland en Luxemburg.
Na een excursie aan de waterkrachtcentrale bij Stolzenbourg ging het richting hotel in Echternach. Maar eerst noch even langs het kasteel van Vianden.
Het hotel was prima in orde, goed eten en een prima kamers.

Dag 2 begon weer met een stralende zonneschijn.
Na een stevig ontbijt werden de bolides gestart en reden we al snel door het Müllerthal.
Hier gebeurde iets unieks in TR land. We gingen de benen strekken en een stuk wandelen om bij de waterval te komen. Na dit schouwspel werd er snel weer gestart en de route vervolgd door kleine dorpjes en smalle weggetjes.
In Mondorf les Bains werd de lunch genuttigd. Chapeau hoe dit restaurant het klaar kreeg om 29 lunches al carte op het zelfde tijdstip to serveren.
Na de gebruikelijke chaos bij het afrekenen zette de stoet zich in beweging naar het volgde unieke punt in de route te weten een Romeinse nederzetting in Luxemburg.
Het schijnt dat de Romeinen hier een straat aangelegd hebben de Strada Agrippa en de resten van de nederzetting zijn noch in redelijke staat te zien.
Na dit stukje cultuur ging het richting de Moezel, alwaar voor mening TR rijder een ander zeer interessant cultuur fenomeen te vinden is; namelijk de wijnbouw en wijnkelders.
Zo ook werd dit bezocht een we kregen een gedegen uitleg over de wijnbouw aan de Moezel in het wijnmuseum te Ehnen. Voorzichtig wat wijn geproefd en op naar het hotel, in Echternach voor het avond diner.

Dag 3 begon weer met fantastisch weer.
We hadden nog een mooie route van 198 km naar huis tegoed.
Ook hier weer steile weggetjes met haarspeldbochten, waar menigeen wat extra rubber heeft achtergelaten. Hoe krijgt Peter die weggetjes toch gevonden.
Via Clervaux en Troisvierges richting Belgische grens.
Noch even snel goedkoop tanken in Luxemburg en dan België in richting Remouchaps en Banneaux. Maar eerst noch even naar de oude Imperia fabriek kijken met de restanten van de testbaan die boven op de fabriek gebouwd is.
Noch even door de Voerstreek en dan naar het eindpunt het restaurant ’t Withoes In Eijsden.
Al met al een geweldig weekend met dank aan Peter en Marianne van Nieuwenhoven.

er zijn geen afbeeldingen gevonden