Koningsdag rit 2018

      Geen reacties op Koningsdag rit 2018

22 April 2018 de koning is nog niet jarig maar dat let ons niet om toch de koningsdag rit te houden.
Ervaring leerde ons dat er op koningsdag zelf in de diverse dorpen festiviteiten zijn met de noodzakelijk omleidingen.
Dus toch op pad ditmaal georganiseerd door Anton en Marianne Teunissen. Het was hun première als rit-uitzetter.  Samenkomst was bij restaurant de Wildenberg Goudreinet in Weert voor de gebruikelijk koffie en vlaai en de uitreiking van het routeboek.
De rit met bolletje pijl voerde ons door de Kempen in Nederland en België.

Alvorens te starten werd Jos Gijbers door Ron Palmen, in zijn functie als regio manager van de Triumph club Holland, gehuldigd en voorzien van een onderscheiding voor zijn 25 jarig TRCH lidmaatschap.

Regenjas dikke vesten en een kap op de TR was niet nodig. Het was stralend weer, zon, warm en droog. Rijden door de Kempen langs vele gerestaureerde boerderijen. Vroeger woonde daar arme keuter boertjes nu staan er dikke auto’s voor de deur en wonen er veelal “stadse mensen”.
In Nuenen passeerde we de Van Gogh molen die op diverse van zijn schilderijen te zien is.
Op de grens tussen België en Nederland ligt de Postel Abdij een ideale plek voorde lunch dachten wij en vele andere mooi weer genieters ook. Het was druk neemt niet weg het eten was goed.
Nog door België over enkele typische beton plaatwegen. Jongens wat een wegen alsof de TR uit elkaar rammelt en vullingen uit je kiezen loskomen.
Op naar Nederweert voor de afsluitborrel in Café de Sluis. Het was was heet en we hadden dorst. De bediening hier was wel wat raar. Michel vroeg een 0.5% alcohol biertje en kreeg keer op keer een 0.5 liter bier voorgeschoteld.
Een leuke geslaagde dag met dank een Anton en Marianne Teunissen hun Première is zeker geslaagd.
Voor foto’s kijk even op de pagina.