Weekend-rit 27-28-29 september 2019

      Geen reacties op Weekend-rit 27-28-29 september 2019

Geachte lezer,
Onze jaarlijks weekend zit er weer op en het moet gezegd worden het was zeer geslaagd.
Peter, Marianne, Paul en Sjé hebben ons verrast met een uitstekend georganiseerd weekend.
14 Equipes verzamelden vrijdag 27 september bij kasteel Vaalsbroek voor een gezamenlijk ontbijt om vervolgens een drie landen tour van 235 km te starten.
We ontvingen een routeboek, bolletje pijltje, en uitgebreide beschrijvingen van wat we zouden gaan zien.
Onder een mager zonnetje werden we getrakteerd op mooie routes door het Limburgs heuvelgebied, de Belgische en Luxemburgse Ardennen, met als eindpunt de overnachtingen in Chateau de Latour in Virton België, een echt chateau met culinaire diners.
Het Chateau werd niet droog bereikt, onderweg viel het er met bakken uit. Dit was snel vergeten na het genot van de nodige Belgische speciaal bieren.
Het thema van dit weekend was de slag om Verdun.
De tweede dag vervolgden we de tour door het Noord Franse landschap waar de historische veldslagen van de eerste wereldoorlog hebben plaats gevonden.
We bezochten diverse musea en bezienswaardigheden die op ons allen een diepe indruk hebben nagelaten. Het werd ons weer eens duidelijk dat oorlog alleen maar verliezers kent en dat Europa 100 jaar geleden een continent was met hevig verdeelde landen. Tijdens de tour passeerden we diverse monumenten en fortificaties daterend uit die tijd.
De derde dag ging het huiswaarts met als eindpunt De Waterburcht in Millen- Riemst dicht tegen de Nederlandse grens bij Maastricht.
De start in Virton was weliswaar droog echter al gauw werd het erg dreigend en gevolgd door de nodige stortbuien. De ruitenwissertjes van onze TR3 hebben hard moeten werken om zicht te houden op de kronkel weggetjes.
Halverwege de route klaarde het op en de laatste kilometers naar Millen Riemst konden dan ook open afgelegd worden.
We sloten een mooie tour af met een diner in de Waterburcht met dank aan Peter en Marianne van Niewenhoven en aan Paul en Sjé Bastiaens voor de voortreffelijke organisatie.
Voor een foto impressie bezoek ons foto album op onze site met foto’s van Dirk Vonk en Rien Segers