Snert-rit 2020

      Geen reacties op Snert-rit 2020

Snertrit versus Coronavirus”

Terwijl het coronavirus het land in zijn greep houdt, konden we de snertrit 2020, voor de 3e maal op rij georganiseerd door Ria en jan Martens, op 15 maart, als openingsrit TR- seizoen 2020 toch door laten gaan.

Iedereen heeft er al maanden naar uitgekeken, de 1e rit van het seizoen, traditioneel georganiseerd door Jan en Ria Martens, “de snertrit”! Of, om met Jans’ woorden te spreken de “Erwtesop-rit.”
Na maanden sleutelen aan onze bolides, wordt het tijd dat ze weer met de neus in de frisse wind kunnen gaan rijden.
Er hadden zich 18 auto’s aangemeld, een heel mooi aantal, echter aan de start verschenen toch maar 10 auto’s. Het Corona-virus en de voorzichtigheid, hadden toch al enkele deelnemers doen besluiten om uit voorzorg niet mee te rijden. Jammer maar begrijpelijk, en voor sommigen was hun TR niet op tijd klaar!
Het startpunt , café Bergrust, een mooi etablissement tussen de beide rijbanen van de A2, naast vliegveld Beek.
Het weer was prima, na maanden van regen hadden we geluk, we kregen wat we verdienden, een lekker zonnetje, afgewisseld met wat wolkenpartijen. We kwamen om 10 uur bijeen, en onder het genot van een kopje koffie en een lekker stuk vlaai, ontwaakte iedereen uit zijn winterslaap.
Nadat Jan de rit had uitgedeeld en had voorzien van enig commentaar, werden de eerste TR’s gestart en vertrokken we rond de klok van 11 uur.
Jan had een route uitgezet van ongeveer 140 km, die ons leidde door ons bekende Heuvelland met een klein uitstapje over de Belgische grens.
Mooie kronkelwegen afgewisseld met vergezichten slingerde ons van dorp tot dorp.
Rond half een arriveerden we in Ubachsberg bij de Bernardushoeve. Een mooie plek om onze lunch te nuttigen, mede door de ongerustheid over het virus hadden we plek genoeg. Na een lekkere salade of een “vega-tosti, een kopje koffie of al een lekkere blonde La Chouffe!!, gingen we rond half 2 weer op pad.
De route voerde ons verder, al slingerend door onze vele Limburgse dorpen, en hoe Jan het weer voor elkaar krijgt, er zaten weer stukken tussen, die ons allen verrasten.
Rond 16 uur arriveerden we aan het eindpunt, café Bergrust. Na een paar lekkere Belgische biertjes, werd de “erwte-sop”, met roggebrood en “katespek” geserveerd, TOP.
En toch eindigde de dag eigenlijk in mineur, de uitbaatster van café Bergrust, hoorde tijdens de nieuwsuitzending van 16 uur, dat alle horeca gelegenheden om 18 uur de deuren moesten sluiten. Hopelijk blijft ons nog veel ellende bespaart, want er staan dit jaar nog vele mooie TR- evenementen op de kalender!.
Maar we zijn sterk!, Jan en Ria bedankt voor de mooie rit, en hopelijk tot gauw.

Voor foto’s bezoek ons fotoalbum.

Paul Bastiaens