September weekend 2017

      Geen reacties op September weekend 2017

Beste bezoeker,

De september weekendrit van 2017 zit er weer op.

Bijgaand een reisverslag gemaakt door Ron Palmen, bekijk ook de foto’s die Ron gemaakt heeft. U vindt deze in het fotoalbum van deze site.

Een dank aan de organisatie Peter en Marianne van Nieuwenhoven voor deze voortreffelijke rit.

TRVC-weekend 2017: Mosel-Saar-Ruwer Tour

Deze fantastische rit, georganiseerd door Peter en Marianne, begon vrijdags met een heerlijk ontbijt in Novotel Maastricht. Het weer liet helaas nog niet toe om open te rijden door de Waalse dorpen. Na de nodige omzwervingen i.v.m. de onophoudelijke Umleitungen en kris kras rijdend door de ietwat verlaten dorpjes in de prachtige Belgische – en Duitse Eifel, arriveerden we bij ons hotel. Aansluitend op enkele drankjes in het naastgelegen bruin café gerund door Mutti und Omi, kregen we een “rondleiding” in een plaatselijke Schnapsbrennerei alwaar de Meisterbrenner ons trakteerde op zijn versnaperingen en zijn dag niet meer stuk kon door de steil omhoog schietende omzet.

Zaterdagochtend hadden we een streektocht die ons eerst naar het pittoreske, zonnige en tot dat moment slaperige Saarbach bracht. Na de koffiepauze reden we via prachtige landschappen naar de hermitage van Kastel-Staadt met uitzicht op de Saar. In de enorme plensbui ter plaatse moest een van ons toch even zijn dakje sluiten daar hij anders de rit in een TR-badkuip had moeten voortzetten. Via een mooie route langs het uitzichtpunt aan de Saarschleife, hebben we in Mettlach kennis gemaakt met de geschiedenis van Villeroy & Boch in het prachtige Abtei-museum. De dag eindigde, hoe kan het ook anders in deze druivenstreek, met een Weinprobe in Weingut Karlsmühle.

Duitsland staat natuurlijk ook bekend om zijn bieren en daarom kregen we op de zondagochtend een mooie rondleiding in de Brauerei van Bitburg. In het proeflokaal mochten we, vergezeld van een Bretzel, ook enkele brouwsels van het vat proeven. Wederom na de nodige gele bordjes met de tekst Umleitung te hebben gezien (pfffff), hebben we in het drukke Monschau (nabij de Glashütte) een hapje gegeten (freundlich, schnell, gut). Het laatste stuk van deze mooie en gezellige weekendtour bracht ons naar het eindpunt in Kasteel Vaalsbroek.