Wild rit 2017

      Geen reacties op Wild rit 2017

Geachte lezer,

Het seizoen 2017 zit er weer bijna op.

Om het seizoen goed af te sluiten was op 5 november onze jaarlijkse wild-rit gepland. Dit maal georganiseerd door Paul en Sjé Bastiaens.  De hele week was het fantastisch weer, maar in de nacht voorafgaand aan de rit werden de hemelsluizen flink opengezet en daalde het kwik in de thermometer flink. Het mocht de pret niet drukken, ’s morgens was het droog maar koud : “so what”. We zijn er aan gewend.

Paul en Sjé hadden in hun Maastricht een leuke startlocatie uitgezocht met een mooi uitzicht over de Maas.  De koffie was warm en de vla, van zeer royale gesneden stukken, smaakte goed.  Het routeboek werd uitgedeeld en Paul verzekerde met hand op het hart dat er geen omleidingen waren. Hij had de route immers donderdag nog gereden.

Nu hebben vele van onze TR club al heel wat weggetjes gereden in de Ardennen, maar toch komen we telkens weer op plekken waar we nog nooit geweest zijn, zo ook deze keer. Het weer was inmiddels opgeklaard en de herfstkleuren toonden al hun pracht in het zonlicht.

De gezamenlijke lunch was gereserveerd in Remouchamps. De zonneschijn was nog volop aanwezig en tijdens het parkeren waren er voorzichtige mensen en minder voorzichtige mensen. Enkele deden de kap erop voor het geval dat het zou gaan regenen en enkele vonden het niet nodig. De lunch was gezellig de openhaard brandde en de stemming zat er in. Het weer blijft onbetrouwbaar in de Ardennen zo ook vandaag. Het werd plots donker de regen viel er met bakken uit, het hagelde en zelfs wat fijne sneeuw was zichtbaar. De minder voorzichtige rijder moest de lunch onderbreken ter voorkoming van een nat achterwerk bij het hervatten van de rit.

Na de lunch was het weer omslagen het regende nog wat maar de zon was verdwenen. De route richting Maastricht werd vervolgd met de kap dicht op een enkele “die hard” na. Ook nu weer mooie weggetjes door dorpjes waar we nog nooit geweest waren. Via Kanne langs Chateau Neercanne naar het restaurant de Tramhalte in Maastricht.

Hier werd het wild diner geserveerd met alles “”d-rop en d-raan” Gezien de lege borden na de maaltijd heeft het zeker iedereen goed gesmaakt. Een mooie afsluiting van het seizoen 2017 met dank aan Paul en Sjé Bastiaens voor een voortreffelijk rit en een lekker wild diner.

Kijk eens voor een impressie in het foto album met foto’s van Ron Palmen en Rien Segers