Erwtensoep-rit 2022

      Geen reacties op Erwtensoep-rit 2022

Op 13 maart stond onze eerst rit van 2022 op het programma. De TR kon weer uit de mottenballen en zou weldra weer wakker geschud worden uit zijn winterslaap.  De weersverwachting stemde ons hoopvol en we verheugden ons weer op het brommend geluid van de TR motor. Dus zondag 13 maart op naar het gemeenschapshuis “Bie os” in Schimmert.

Hier hadden Jan en Ria Martens die vlaai en koffie al klaar staan voor ons. De opkomst was voortreffelijk, er hadden 21 equipes ingeschreven voor Jan en Ria’s “erwtensop-rit .”

Toch altijd weer fijn om na de winterstop iedereen weer te ontmoeten en bij te praten. Het weer was goed, de vlaai en koffie smaakte goed, dat was al een goed begin van de rit. Het routeboek werd uitgereikt en wat details medegedeeld door Jan.

Het plein van het gemeenschapshuis werd alras gevuld met het geluid van 21 brommende TR’s. Niet alleen met geluid, hier en daar kwam er ook een klein er ook een blauw wolkje tevoorschijn.

Slingerend door het Limburgse heuvelland via Ransdaal, Wijlre, Reijmerstok naar Withuis. Hier de grens over het land van Herve in. Richting Jalhay, het zuidelijkste punt van de route.

In Dolhain waren nog duidelijk sporen van de overstromingen van juli 2021 zichtbaar. Toch maar een koffiestop gehouden op de markt in Dolhain.  

We vervolgden de route naar het stuwmeer La Gileppe. Parkerplaats hier was “complet” dan maar doorrijden.

Onderweg bij Membach een echte Belgische Snackbar een lux “frietkot”. Hier toch maar eventjes stoppen en wat nuttigen. De interne mens versterkt met wat snacks, daarna op naar de resterende afstand van de rit en de erwtensoep. Je krijgt immers honger van de buitenlucht.

Na vele slingerweggetjes door Balen, Henri-Chappelle, Montzen en Homburg kwam Sippenaeken in zicht. Sippenaeken het eindpunt, Bistro le signeur, hier stond de erwtensoep klaar.

Alles top geregeld door jan en Ria Martens.

Jan en Ria bedankt voor de fijne rit en de gezellige zondag.

 Voor een foto-impressie bezoek onze foto pagina