Koningsdagrit 2022

      Geen reacties op Koningsdagrit 2022

Onze jaarlijkse koningsdagrit stond op het programma. Zoals besproken op de jaarvergadering dit jaar niet op koningsdag zelf maar op de zondag ervoor en wel op 24 april.  Ditmaal hadden “nieuwelingen” en door de wol geverfde TR-liefhebbers Ken en Martha Smyth zich gemeld als organisatoren van de koningsdagrit 2022. Ze hadden een fantastisch dag geregeld met een unieke locatie.

We verzamelden om 10.30 uur bij Kasteel Amstenrade. We hadden toestemming om op de cour van het kasteel te parkeren. Dit was natuurlijk prachtig en gaf een fotogeniek resultaat.

We werden welkom geheten door de Gravin die ons koffie / thee en natuurlijk een lekker stuk ambachtelijk vlaai presenteerde. In de de grote zaal van het kasteel waren de tafels gedekt en dit gaf een aparte sfeer.

Marta verdeelde de routeboeken en gaf de nodige uitleg. Als organisator denk je alles geregeld te hebben, toch zijn altijd wat onvoorziene zaken zo ook bij deze rit. Ken en Marta werden de avond voorafgaande aan onze rit nog eventjes gebeld door de lunchlocatie de Laethof in Mesch met de mededeling dat zondag de locatie gesloten zou zijn dit door gebrek aan personeel. Dus paniek bij de organisatoren. Maar dit zal en kan de pret niet drukken. Onze club lost dit natuurlijk gezamenlijk op, immers we passeren toch de nodige lunchgelegenheden en iets te eten vinden we wel.

Rond 11.00 uur vertrokken we voor een hele mooie rit van ongeveer 120 km. We reden door onze eigen provincie en door de Voerstreek in België.

Vervolgens tourden we weer wat noordelijker via het Heuvelland richting Hulsberg en Swier. Rond 16.00 uur we arriveerden op het eindpunt de Gasterij De Verborge Uul,  in Selfkant in Duitsland. Toch wel uniek voor onze provincie binnen een middag doe je drie landen aan en spreek je drie talen.

Ken en Marta, bedankt voor de organisatie, het unieke verzamelpunt, het uitgebreide route boek en de diverse historische en geschiedkundige vermeldingen. Top geregeld!