BBQ-rit 17-7-2022

      Geen reacties op BBQ-rit 17-7-2022

Deze rit werd georganiseerd door Peter en Marianne van Nieuwenhoven. Verzameld werd er bij Gasterie De Knip in Wessem vanaf half 10. Maar de uitbater verwachtte ons pas om 10 uur, dus stond voor de deelnemers de koffie/thee en Limburgse vlaai nog niet klaar, maar dit was snel opgelost. Toen iedereen voorzien was werd het routeboek uitgereikt en toegelicht.

Na wat gezellig bijpraten vetrokken we met 15 TR’s voor een rit van ongeveer 160 km via Linne, Vlodrop om bij Rothenbach de grens over te steken richting Wassenberg. Via diverse kleine Duitse dorpskernen ging de route naar de regio Heinsberg – Erkelenz. Tankstations en flitspalen stonden in het routeboek aangegeven…..

Als tussenstop werd er een bezoek gebracht aan het Feuerwehrmuseum in Lövenich. Hier bevindt zich een mooie collectie van diverse brandweer benodigdheden, van spuitlans, helmen, pakken etc. tot brandweerauto’s.

Na bezoek aan het museum was het lunchtijd. Maar de enige uitspanning in de buurt, de McMüllers Pub in Kofferen, was i.v.m. covid besmetting gesloten. Dus opzoek naar een alternatief richting Jülich.

In Tetz stond weer een flitspaal vermeld in het routeboek met de volgende ludieke vermelding:   “Geef in Tetz maar flink gas, hiermee steunt u de Duitse regering en krijgt u bovendien een mooie actiefoto thuisgestuurd.”

Een equipe uit Weert nam dit zeer letterlijk op, en kreeg enkele weken later een mooie foto thuisgestuurd, wel jammer dat de navigator afgeplakt was..

Ook een bezoek aan het café aan de Müehle in Breberen-Gangelt was in de planning opgenomen voor een korte laatste stop.

De route eindigde in de Schansstraat in Nederweert waar rond kwart over vier de eerste deelnemers arriveerden voor een of meer verfrissende drankjes. Om vijf uur werd de BBQ aangemaakt en volgde een geheel verzorgde BBQ met alles erop en eraan.

Alweer een fantastische en gezellige dag, fantastisch georganiseerd.

         Peter en Marianne bedankt voor deze prachtige dag