Wildrit TR Vriendenclub 2023

      Geen reacties op Wildrit TR Vriendenclub 2023

Door Gertjan van de Klashorst

Op zondag 29 oktober hield de regio Limburg en de TRVC de slotrit van het jaar 2023 met de Wildrit, georganiseerd door Jeroen Hovens, Joep Wielders en Paul Bastiaans.

Verzamelpunt voor 24 auto’s, een record deelname, was de schitterende collectie van Piet Janssen in Lottum waar we zeer hartelijk werden ontvangen met koffie en vlaai en zijn collectie mochten bewonderen. De auto’s staan opgesteld in een fraaie hal, gelegen in een prachtig aangelegde tuin. Ook in de kelder stond nog wat fraais. Piet verzamelt al 45 jaar auto’s en zijn hobby is meer restaureren dan rijden. De auto’s hebben ook zo een grote waarde dat het doodeng is om er mee te rijden. Foto’s van deelname aan buitenlandse concours zoals Pebble Beach en Villa d’Este aan het Comomeer in Italië getuigen daarvan. In totaal 13 wagens staan er opgesteld waarvan 5 Austin Healey’s van verschillende types. Een ongelofelijk mooie Lancia met een carrosserie van de Zwitser Graber, daar is er maar 1 van, een andere vooroorlogse Lancia die laat zien hoe in die tijd auto’s werden gebouwd. Carrosserie van hout dus. Ook speciaal is dat van binnenuit de auto kan worden opgekrikt met een oliedrukpomp. Zo zitten er 4 steunen onder de auto en kan het betreffende deel waar bijvoorbeeld een lekke band is, worden opgekrikt.

Recentelijk is de collectie verrijkt met een Ferrari 250 Europa Pininfarina uit 1953 met een Lampredi V12. Niet te missen is een Voisin, een Aston Martin DB 2-4, een 2-deurs Alfa Romeo van vlak na de oorlog en een Siata Daina Sport 1.4S met een Bertone carrosserie uit 1954 (1 van de 6 gebouwd, ook in Carros gestaan).

Te lang bleven we daar, dus snel vertrekken langs de prachtige route die was uitgezet. Lunch was voorzien in Ottersum bij de Old Inn. Toen moesten de kappen erop, want zo mooi en zonnig als het was, zo vochtig werd het daarna. Toch bleven de wegen fraai zo langs de Maas. In Geijsteren aangekomen bij hoeve de Boogaard kregen we een drankje in een grote schuur waar het fris was, buitentemperatuur dus waarna we naar binnen gingen voor het prima Wild-diner. Zo werd de dag besloten en ging iedereen tevreden huiswaarts. Bedankt heren, voor de organisatie van dit fraaie evenement.