Weekend tour 1-2-3 september 2023

      Geen reacties op Weekend tour 1-2-3 september 2023

Rene en Bernardina Hilverda hadden deze keer onze jaarlijkse weekend tour uitgezet en geregeld. Het Westerwald veel mooie weggetjes, mooie natuur, een goed hotel. De aankondiging eerder dit jaar voor de inschrijving beloofde alvast veel goeds en 15 equipes hadden zich dan ook ingeschreven.

Op vrijdag 1 september kwamen de  equipes samen bij de startplek het restaurant de Wilhelminatoren op de Vaalserberg.  Hier was een uitgebreid en stevig ontbijt geregeld. Dat zouden we wel nodig hebben want de hemelsluizen gingen open en niet te zuinig. Met bakken viel het eruit. Maar Buienradar beloofde dat het later die dag droog zou worden. Rene had de groep ingedeeld in groepjes van twee equipes die samen zouden rijden en elkaar niet uit het oog mochten verliezen.  Een goed plan zeker met het hondenweer buiten. Na het uitdelen van het route boek en het toe lichten van de spelregels door Rene konden we starten. Door de Eifel richting  Bad Münstereifel dat als lunch plek was aangemerkt. We reden ook door het Ahrdal, dat in juli 2021 getroffen werd door een watersnoodramp. De gevolgen zijn nog steeds zichtbaar. Sommige bruggen nog altijd gesloten en veel huizen nog dichtgetimmerd.

Bij Linz staken we met het veerpont de Rijn over richting Linz. Nu door het Westwald richting Kirchen naar het hotel. Het was eventjes droog , maar niet lang want weer begon het hard te regenen, De wegen stonden hier en daar blank en het was oppassen want aquaplanning lag zeker op de loer.

Ook in het Westerwald waren er diverse omleidingen. De Garmin het had er maar druk mee om de omleiding te omzeilen. Maar uiteindelijk hadden alle equipes zonder schade het hotel bereikt en met een lekker glas Deutsches bier en een stevig diner was het slechte weer snel vergeten.

Zaterdag begon met wat nevel maar al snel brak de zon door. Rene had een tour voorzien door het Westerwald. Een mooie heuvelachtig streek, met mooie dorpjes en prachtige natuur. Voor de lunch werden we in het Marienstatter Brauhaus verwacht, dat bij klooster Marienstatt ligt.  Na de lunch werd de tour voortgezet en bezochten we Hachenburg een mooi oud centrum. Veel terrassen en voor de liefhebbers het Wetserwald Heimat Museum. Hierna naar ons hotel Zum Weissenstein in Kirchen voor ons avond diner en een gezellige avond.

 Zondag gelukkig weer mooi weer voor de terugreis. Een mooie route richting Königswinter aan de Rijn. Hier de benen strekken in de inwendig mens versterken. In Konigswinter richting Bonn de Rijnbrug over naar Burg Gudenau. Hierna richting Vaals naar restaurant de Wilhelminatoren om de rit af te sluiten met een gezamenlijk drankje.

Rene en Bernardina het was een top weekend mooie route, een goed hotel en alles top gereld.  Bedankt namens alles equipes.

Een foto-impressie vinden jullie in onze foto album pagina. Met foto’s van Ron, Jeroen, Peter en Rien.