BBQ rit 2024

      Geen reacties op BBQ rit 2024

Door: Ron Palmen

Foto’s: Rien Segers, Ron Palmen

De derde rit van dit jaar stond in de planning voor zondag 14 juli. Paul en Sjé Bastiaens hadden zich tijdens de jaarvergadering gemeld om het evenement te organiseren. De aanmeldingen wilden in het begin nog niet zo vlotten, wellicht dat de TR-liefhebbers door de voortdurende regen nog niet zo’n zin hadden. Ik had het gelukkig verkeerd ingeschat. Maar liefst 19 equipes hadden zich uiteindelijk ingeschreven, een voortreffelijke opkomst die recht doet aan de inspanningen voor het organiseren van deze dag.

In de ochtend werden we in Mestreech (Maastricht) hartelijk ontvangen door Paul die ervoor zorgde dat we in de straat of op de oprit bij diverse buren konden parkeren. Sjé heette ons achterom welkom waar we konden genieten van koffie/thee mèt ‘n stökske vlaoj (Maastrichts voor een stukje vlaai). Toen iedereen aanwezig was, deelde Paul de routeboeken uit en gaf nog wat laatste tips aan de hand van het narijden op de dag ervoor.

Er was ook nog een andere uitdaging. Zo’n week van tevoren gaf de uitbater, van de locatie waar we de lunch zouden nuttigen, aan dat hij afzag om ons te ontvangen. Wat? Hij vond het namelijk nodig dat we met zijn allen een hoofdgerecht moesten bestellen i.p.v. het lunchgerecht dat we reeds per persoon hadden doorgegeven. Anders had hij te weinig inkomsten, absurd. Geen man overboord, Paul en Sjé hadden een alternatief bedacht. Iedere equipe kreeg een koeltas gevuld met belegde broodjes, drinken en andere lekkernijen.

Rond 10.30 uur gingen we “en route”, de zon scheen ondertussen volop. De ochtendrit voerde ons vanuit Maastricht via Visé naar Val-Dieu en St. Martens-Voeren naar de Voerstreek in Belgisch-Limburg. Een prachtige route en ja, het is weer gelukt, ik ben op plekken gereden waar ik me niet van kan heugen er al eens te zijn geweest. Dat is dan wel een compliment waard aan de uitzetters. Na een terrasje en plasje werd het tijd de inhoud van de koeltas te nuttigen. Een gedeelte van de groep had een leuke picknick-plek gevonden net buiten Remersdaal op ongeveer 60 km van het beginpunt. Onder het toeziend oog van Maria (haha), hebben we op die plek met zo’n 9 equipes de inwendige mens versterkt. Een andere groep had een andere leuke plek gevonden waar de plaids op het grasveldje werden uitgespreid. Het was in elk geval smullen.

De 2e helft van de route (ongeveer 90 km) voerde via Sippenaeken, Mechelen, Wittem, Ransdaal, Colmont naar Valkenburg. Met een kleine groep hebben we nog een drankje genomen bij ’t Bieëmerhöfke waarna we de laatste 35 km via Cadier en Keer, Eckelrade, Oost-Maarland via een klein stukje België weer naar het eindpunt in Maastricht reden. Daar werden we getrakteerd op een koele goudgele rakker of frisse vin blanc. Rond 17.00 uur ging de vlam in de BBQ, werd het vlees geflambeerd en werden we verwend met een overheerlijke bourgondische maaltijd.

Mede namens alle deelnemers, wil ik Paul en Sjé bedanken voor deze geweldige en zonovergoten dag met een hartelijk ontvangst, een prachtige rit, een heerlijke lunch en een sublieme BBQ met drenkskes (drankjes).