Openingsrit seizoen 2023 met de snert-rit

De winter ligt bijna achter ons en de TR’s konden eindelijk van stal. Ook dit jaar weer hebben Jan en Ria Martens de openingsrit georganiseerd. De eerste rit van het jaar is de gebruikelijke erwtensoep-rit voor de kenners onder ons de “soprit ” genaamd. Zondag 12 maart kwamen we “bie ein ” in Schimmert waar de koffie en vlaai al kaar stond in de Brasserie “bie ein”. De opkomst was goed, in totaal hadden zich 23 equipes ingeschreven en twee gastrijders met MG’s waren van harte welkom. Jammer van het weer maar dat mocht de pret niet drukken. De briefing van Jan en uitreiking volgde met de waarschuwing dat er op sommige stukken traject-ontrole is en daarom raadzaam is om de “”gas-voet”” onder controle te houden. Verder konden we onderweg misschien een halfvasten stoet tegen komen waardoor we zelf eventjes de route moesten aanpassen. De route voerde ons Haspengouwen een niet erg bekende streek. De streek is verrassend mooi heuvelachtig met leuke dorpjes en vele boomgaarden. Voor de lunchplek hadden Jan en Ria een oude kleine bierbrouwerij in het plaatsje Kerkom gereserveerd. De Bink brouwerij alwaar stevige lunches en het lokale bier goed smaakte. De terugreis naar Schimmert verliep goed en zelfs de zon liet zich af en toe zien.. In Schimmert stond de erwtensoep met roggebrood en spek klaar die ondanks de erg stevige lunch er toch goed in ging. Jan en Ria hebben ons weer verrast met een mooie rit en een gezellige dag.

Jan en Ria bedankt.