Koningsdag rit 23 april 2023

      Geen reacties op Koningsdag rit 23 april 2023

Ook dit jaar is er weer een koningsdag rit georganiseerd.

De samenkomst was in Berg aan de Maas bij: Terras Maasoever bij het veerpont. Om 10.00 uur was de samenkomst  met de koffie en vlaai en de uitreiking van het routeboek.

De route was ongeveer 160 km bedragen. We staken direct met het veerpont de Maas over en reden door het Maas-dal langs de Maasplassen richting  Belgisch Limburg en de Kempen.  Door de bosrijke omgeving voerde de route over smalle en kronkelige weggetjes. Na een stuk langs de Zuid-Willemsvaart  bereikten we Hamont-Achel.

Na Hamont-Achel voerde de route door de bosrijke Kempen. We passeerden de “Dodendraad” een monument ter nagedachtenis aan de versperringen tussen de Belgische en Nederlandse grens in eerste wereldoorlog. We passeerden de Achelsekluis en via een smokkelweggetje reden weer Nederlanders Limburg in. We volgden het route boek en reden  Grathem in alwaar de lunchlocatie, restaurant Geraats voor ons gereserveerd was.

Na de lunch was een bezoek gepland aan het museum  “Terug in de tijd “.  Dat was zeker een bezoek waard . Het museum bracht ons terug in de tijd en we waanden ons echt terug in de tijd van de jaren 50 en 60.  Hier was van alles verzameld en tentoongesteld zoals replica’s van diverse winkeltjes, diverse auto, bromfietsen, radio’s, tv’s etc. etc.  Een klaslokaal een tandartsenpraktijk, een apotheek, een bruidswinkel, een hoedenwinkel dit alles nagebouwd met spullen van de jaren 50 en zestig.

Helaas na dit bezoek begon het toch nog te regenen en moesten de kapjes er op.

We vervolgden de route richting Roermond waar we parallel met de Duitse grens richting Susteren naar ons nieuwe stamcafé bij Alois reden. Hier sloten we gezamenlijk met een drankje de dag af .