Snertrit 17 maart 2024

      Geen reacties op Snertrit 17 maart 2024

De kop is eraf de winter ligt achter ons en eindelijk konden we ons rittenseizoen weer openen met de jaarlijkse snertrit. Op zondag 17 maart verzamelden we ons bij Brasserie Bie Ein / Gemeinsjapshoes Sjömmert, in Schimmert. We werden hartelijk ontvangen door uitbaters Pam en John met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai geserveerd met koffie en thee. Nadat we allemaal bijgepraat waren, volgde de uitreiking van het route boek en de briefing van Jan Martens.

De weersvoorspelling was niet erg geweldig maar het was droog en een voorzichtig zonnetje liet zich al zien. Rond 11.00 uur werden de motoren gestart en vertrokken we voor een rit door Zuid-Limburg en de Belgische Ardennen. Een mooie rit door de ontluikende natuur. De eerste lentesignalen waren goed zichtbaar in de bosrijke omgeving. Nu hebben we al vele ritten in deze omgeving gemaakt, maat toch heeft Jan weer weggetjes gevonden waar menigeen van de deelnemers nog nooit geweest is of geen “actieve herinnering “meer aan heeft.

Een lunchplek was voorzien in Louveigné. Een boulangerie met verse taart en verse broodjes. Broodjes met forse afmetingen en rijkelijk belegd. Na de lunch bereikten we het zuidelijkste punt van de route het plaatsje Stoumon. Hier weer noordwaarts via Banneux, Nessonvaux, Battice , Aubel, Margraten naar Schimmert.

In Schimmert stond de erwtensoep met roggenbrood en spek voor ons klaar. De dag werd afsloten met een drankje en iedereen had genoten van deze leuke eerste rit. Het seizoen 2024 was goed begonnen met dank aan Jan en Ria Martens voor de organisatie.  Voor een foto impressie kijk even op onze fotopagina ( foto’s van Ron Palmen, Devin van Nieuwenhoven en Rien Segers)